Powered By Blogger

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

FASHION TRENDS ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014



Οι επικρατέστερες τάσεις της μόδας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2014.


ΠΡΑΣΙΝΟ

Το χρώμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας κυριάρχησε στις φετινές τάσεις .Από το ανοιχτό λαδί μέχρι το σκούρο κυπαρισσί και το λαμπερό σμαραγδί!


VALENTINO


VALENTINO



LANVIN


MARY KATRANTZOU




VALENTINO


PRADA


CALVIN KLEIN




MICHAEL KORS


DOLCE GABBANA



ΛΕΥΚΟ-ΜΑΥΡΟ


Το λευκό είναι ένα χρώμα που επικρατεί κάθε χρόνο στις πασαρέλες ,φέτος όμως αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί το μαύρο έρχεται να το ανταγωνιστεί δυναμικά για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2014.Μονοχρωμίες λοιπόν για επιβλητικές παρουσίες.Αλλά και έντονα γραμμικά εφέ.

RALPH LAUREN




ROBERTO CAVALLI



ROBERTO CAVALLI



RALPH LAUREN


CAROLINA HERRERA



CAROLINA HERRERA



MARC BY MARC JACOBS


FENDI







ART


Ποπ πορτρέτα  αποτυπωμένα σε υπέροχα φορέματα,σκηνικά που θυμίζαν μοντέρνες γκαλερί.Η υψηλή ραπτική εμπνέεται από σύγχρονους καλλιτέχνες.




CHANEL



PRADA




CHRISTIAN DIOR




METALLICS 


Η λάμψη αποτυπώνεται από το μακιγιάζ μέχρι τα μεταλλικά υφάσματα.



GUCCI



DOLCE GABANNA





TOM FORD






ΡΟΖ


Το χρώμα της αθωότητας έρχεται να απογειώσει την θηλυκότητα,με αποχρώσεις όπως αυτές της πούδρας και των ζαχαρωτών.



STELLA McCARTNEY






CHLOE






                 ELIE SAAB



ΦΛΟΡΑΛ


Μύρισε άνοιξη.Λουλούδια παντού.




MARNI



MARY KATRANTZOU



DOLCE GABBANA



SEE THROUGH


Όλα στο φώς.Διαφάνειες,δαντέλες,οργάντζες,τυλίγουν αισθησιακά το σώμα και αποκαλύπτουν.


DOLCE GABBANA



BLUMARINE


LOUIS VOUITTON



SAINT LAURENT





SPORTS


Η αθλητική περιβολή αποκτά πιο glam διάθεση και μας συντροφεύει όλες τις ώρες.



TOMMY HILFIGER




DKNY




MARC BY MARC JACOBS




ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.


Στοιχεία έθνικ,tribal,και μεξικάνικες επιρροές,δίνουν πικάντικες νότες στο καλοκαίρι.


EMILLIO PUCCI



VALENTINO



GIVENCHY






Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΛΟΦΤ Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ




Τα τελευταία χρόνια ήρθε και στην Ελλάδα η μόδα των λόφτ.Με αρκετά χρόνια καθυστέρηση σε σύγκριση με μεγάλες ευρωπαικές πρωτεύουσες και φυσικά την Αμερική.  Πρωτοξεκίνησε σε περιοχές της Αθήνας όπως του Ψυρή,το Θησείο,το Γκάζι.Περιοχές που επέτρεψαν την δημιουργία των ''καινούριων'' κατοικιών.
Ας δούμε όμως πώς ξεκίνησαν τα λόφτ.Η πρώτη εμφάνιση των εναλλακτικών κατοικιών συναντάται στα τέλη του 1950 στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.Οι μποέμ και οι καλλιτέχνες της εποχής αναζητούσαν πολύ φτηνές κατοικίες που θα μπορούσαν να ζήσουν αλλά ταυτόχρονα να στεγάσουν και την τέχνη τους.Έτσι όταν οι βιομηχανίες άρχισαν να εγκαταλείπουν το κέντρο της πόλης προς αναζήτηση φθηνότερης περιοχής για να στεγαστούν,οι καλλιτέχνες με πολύ μικρό κόστος δημιούργησαν την δική τους εκδοχή του Παρισιάνικου εργαστηρίου(atelier).Όπου μπορούσαν σε ψηλοτάβανους χώρους να ζήσουν στεγάζοντας παράλληλα τα υπερμεγέθη έργα τέχνης της εποχής.
Σήμερα τα λοφτ είναι σύγχρονα διαμερίσματα ή γραφεία τα οποία δημιουργούνται σε παλιά βιομηχανικά κτίρια,αποθήκες ,εργοστάσια,νοσοκομεία,σχολεία.Είναι ενιαίοι χώροι ψηλοτάβανοι(πάνω από 3,80) με ελάχιστη ή ανύπαρκτη διαμερισμάτωση, εμφανείς σωληνώσεις,ξύλινα δοκάρια και υπερμεγέθη παράθυρα.
Ο όρος soft loft(σοφτ λοφτ) αναφέρεται σε χώρους πιο προσεγμένους στα τελειώματα με ελαφρά διαμερισμάτωση και λευκούς τοίχους.
Σε ποιούς απευθύνονται τα λοφτ;Σε σύγχρονα ζευγάρια ή ελεύθερους που ψάχνουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και φυσικά έναν εναλλακτικό χώρο κατοικίας .Έναν χώρο που τους δίνει την δυνατότητα της προσωπικής τους σφραγίδας,αλλά στον αντίποδα δεν παύει να είναι και ένας χώρος που συνήθως δεν έχει μόνωση,θέρμανση,υποδομή για  ρεύμα
,νερό κτλ. οπότε το κόστος επιδιόρθωσης του χώρου ανεβαίνει κατακόρυφα.Πιο δύσκολα απευθύνεται σε οικογένειες αφού η έλλειψη διαμερισμάτωσης κάνει πιο δύσκολη την συμβίωση.Αλλά και οι γειτονιές που συνήθως βρίσκονται τα λοφτ είναι περιοχές που δεν υπάρχουν πάρκα ,σχολεία ,χώρος για να παρκάρεις το αυτοκίνητο.
Δείτε ενδεικτικές εικόνες λόφτ.

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

6 ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΜΩΝΗ!



Μια συναυλία αλληλεγγύης για την υποστήριξη και την ενίσχυση της Αμυμώνης Θεσσαλονίκης ,θα δώσουν στις 26 Φεβρουαρίου 2014 στο Παλέ ντε Σπορ 6 γνωστοί καλλιτέχνες.
Οι Μελίνα Ασλανίδου,Ελένη Τσαλιγοπούλου,Αλκίνοος Ιωαννίδης,Μελίνα Κανά,Σωκράτης Μάλαμας,Γιάννης Χαρούλης,θα ενώσουν τις φωνές τους για την Αμυμώνη!Τον σύλλογο Γονέων και φίλων Ατόμων με προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες αναπηρίες.Η προπώληση των εισιτηρίων έχει αρχίσει το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 στα εξής σημεία της πόλης: Λαγκαδάς: CAFE CAFÉ ALL DAY CAFE BAR- Λουτρών & Ματάγια 3, 6937755661 Αμπελόκηποι: ΠΕΠΟΝΙcafé-  Μ. Αλεξάνδρου 76, 2310746876 Εύοσμος: JOLITYcafe bar- Παύλου Μελά 23 (πλατεία), 2310759409 Σταυρούπολη: BAR 16 - Μ. Αλεξάνδρου & Κανάρη γωνία, Πλατεία Τερψιθέας, 2310655436 Λαδάδικα: ΣΑΡΩΘΡΟΝ café bar- Κατούνη 17, 2310538282 Κέντρο πόλης: ΑΡΚΟΥΔΑ- Μελενίκου 20, 2310204962, ΕΝΤΕΧΝΟΝ café - Ι. Δέλλιου 4, 2310280553, ΙΑNOS βιβλιοπωλείο- Αριστοτέλους 7, 2310277004 Χαριλάου: RIGASAllDayCoffeeBar - Νικολάου Πλαστήρα 20, Χαριλάου, 2310304674 Άνω Τούμπα:HOBO bar  - Γρηγορίου Λαμπράκη 128 Α, Άνω Τούμπα, 2310903773 Καλαμαριά: 51 café bar – Κομνηνών 51 (πεζόδρομος), 2310481334 MediterraneanCosmos: IANOS– βιβλιοπωλείο – 11ο χλμ. εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανιών, 2310472308 και φυσικά στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας “Η ΑΜΥΜΩΝΗ”, Ροδοπόλεως 5, 2310460777   Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο για τη λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας “Η ΑΜΥΜΩΝΗ”. Η Αμυμώνη είναι Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Προσθετες Αναπηριες. Αμυμώνη Θεσσαλονίκης:  http://www.amymoni-thes.gr/