Powered By Blogger

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Η συνταγή της εβδομάδας:ΣΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ-ΦΡΟΥΤΩΝ



ΣΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ-ΦΡΟΥΤΩΝ


ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:2 λεπτά

                                                               ΥΛΙΚΑ

1/2 μπανάνα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρούτα εποχής
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας μέλι

                                                              ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνετε τα υλικά στο μπλέντερ,ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι.
1 μερίδα Θερμίδες:209.Πρωτείνη:7γρ.Κορεσμένο λίπος:1,2γρ.Υδατάνθρακες:43γρ.Λιπαρά:2,4γρ.Χοληστερόλη:6,7mg.Φυτικές ίνες:3γρ.

Στις 209 θερμίδες:

13%πρωτείνη,82%υδατάνθρακες,5%λιπαρά.

Μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένο πάγο για πιο δροσερό αποτέλεσμα.Ελπίζω να σας αρέσει.Κάθε Παρασκευή θα τα λέμε με μια καινούρια συνταγή.Θα χαρώ να διαβάσω και τις δικές σας προτάσεις για συνταγές.
                                                  

                                                          Καλή επιτυχία!    



Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΤΕΤΑΡΤΗ FITNESS DAY: ΓΙΟΓΚΑ




ΓΙΟΓΚΑ


Η λέξη προέρχεται από την σανσκριτική ρίζα yuj που σημαίνει ενώνω,ουσιαστικά σημαίνει ενώνω το σώμα με την ψυχή.
Η γιόγκα δεν είναι απλά ένα είδος εκγύμνασης του σώματος,είναι στάση ζωής.
Είναι διαλογισμός,είναι έλεγχος της αναπνοής,μια τεχνική καταπολέμισης του στρες,και φυσικά ένα είδος εκγύμνασης του σώματος με απίστευτα αποτελέσματα σύσφιξης και γράμωσης,ευλυγισίας και ισορροπίας.(Η δική μου δασκάλα της γιόγκα έλεγε συχνά
αν μπορείς να ισορροπήσεις το σώμα σου ,θα ισορροπήσει και το μυαλό σου).Επίσης η γιόγκα βοηθά στην ευθυγράμιση της σπονδυλικής στήλης και στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος.Στον δυτικό κόσμο ολοένα και περισσότερο η εναλλακτική αυτή μορφή άσκησης αποκτά φανατικούς οπαδούς.


Είδη γιόγκας


Hatha γιόγκα

Είναι η πιο διαδεδομένη στον δυτικό κόσμο.Είναι ιδανική γι'αυτούς που θέλουν να γνωρίσουν την γιόγκα γιατί είναι ήρεμη.Δίνει βάση στις βάση στις ασάνες ,στις ασκήσεις που συμβάλουν στον έλεγχο του νου.Δίνει βαρύτητα επίσης στην ευλυγισία.Είναι ένα είδος επίσης που μπορεί να εκτελεστεί και με ήπιο αλλά και με πιο δυναμικό ρυθμό.Άρα απευθύνεται και σε αρχάριους και σε προχωρημένους.

Ashtanga γιόγκα

Βασίζεται στην hatha γιόγκα,έχει όμως πιο αερόβια μορφή.Γι'αυτό την συναντάμε συχνά και με το όνομα power γιόγκα.Οι ασάνες ή ασκήσεις της ashtanga γιόγκα δίνουν βαρύτητα στην ευθυγράμμιση του σώματος,στον συγχρονισμό της αναπνοής με τις κινήσεις.
"Θερμαίνεται" εσωτερικά το σώμα,τονώνεται ο οργανισμός,ηρεμεί το μυαλό.Είναι η δική μου αγαπημένη μορφή γιόγκας.Απευθύνεται σε ανθρώπους με καλή φυσική κατάσταση.Αποφύγετέ την αν έχετε μυοσκελετικά προβλήματα ή υψηλή πίεση.
Είναι αρκετά δυναμική γι'αυτό τα αποτελέσματα θα τα δείτε πολύ σύντομα στο σώμα σας.

Kundalini γιόγκα

Αν ενδιαφέρεστε για τον διαλογισμό και την αφύπνιση της εσωτερικής σας ενέργειας,συμπεριλαμβανομένης και της σεξουαλικής!Είναι πιο πνευματική μορφή γιόγκας
και βοηθάει να απελευθερώσετε το σώμα σας από " μπλοκαρίσματα".


Για εγκύους

Μετά τον τρίτο μήνα της κύησης η έγκυος μπορεί να κάνει γιόγκα.Με ασκήσεις πιο ήπιες,πιο ήρεμες που βασίζονται στην hatha γιόγκα.Βοηθάει πολύ γιατί ανακουφίζει από τους πόνους της μέσης,τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει την ευλυγισία.


Για παιδιά(από 6 ετών)

Με ήπιες ασκήσεις,πολλές από αυτές μιμούνται τις στάσεις των ζώων,τα παιδιά διασκεδάζοντας δυναμώνουν το σώμα τους,γίνονται ευλύγιστα,με περισσότερη αυτοπεποίθηση και φαντασία.


Εν κατακλείδι η γιόγκα είναι για όλους,αρκεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην αρχή να δοκιμάσετε τα διαφορετικά είδη γιόγκας που υπάρχουν (εγώ σας έδωσα κάποια ενδεικτικά) για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.Τα οφέλη που έχετε να αποκομίσετε είναι πολλά.Χρειάζεται όμως μέθοδο, τεχνική,καθοδήγηση από έμπειρο δάσκαλο,ατομικές προσαρμογές και διορθώσεις,τακτική εξάσκηση.Και μην ξεχνάτε η γιόγκα εκτός από εξαιρετική γυμναστική είναι μια μέθοδος πρόληψης και αυτοθεραπείας,βελτιώνει την ευλυγισία ,τον μυικό τόνο,την αντοχή,την σωματική στάση.Ρυθμίζει το νευρικό και ορμονικό σύστημα,τονώνει την κυκλοφορία,την άμυνα,την αναρρωτική ικανότητα.
Αυξάνει την ενέργεια,την ζωτικότητα,την ευεξία,την δημιουργικότητα.Κρατά τον οργανισμό γερό,νεανικό και ακμαίο.Χαρίζει χαρούμενη,ανάλαφρη,θετική ψυχική διάθεση.Αναπτύσει την ευφυία,την αντίληψη,την μνήμη και την λογική.

Δεν ήρθε η ώρα να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας;

                                                     Καλή επιτυχία!